keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Hölskykurkku

Hölskykurkut, mummonkurkut, herkkukurkut, ravistetutu kurkut.... Näillä on monta nimeä. Tutustuin näihin töissä, kun yksi asiakkaana oleva mummeli opetti tekemään näitä. Näistä tuli ihan mun lemppareita ja olen tehnyt näitä nyt useamman kerran. Jos tykkää niistä tummanvihreistä säilötyistä suola-/etikkakurkuista, tykkää näistäkin.

Hölskykurkkuihin tarvitset:
- 1 tuorekurkku
- Tilliä
- Reilu ripaus suolaa
- Ripaus sokeria
- Loraus väkiviinaetikkaa

1. Kuori kurkku ja leikkaa se noin 1cm paksuisiksi siivuiksi
2. Laita kurkut kannelliseen rasiaan ja lisää sokeri, suola ja tilli.
3. Sulje kansi ja ravistele (hölskyttele) rasiaa kunnes kurkut ovat mehustuneet (eli kurkkujen mehu on irronnut)
4. Lisää etikka ja hölskytä vielä vähän.

Ja näin nopeasti saadaan aikaiseksi hölskykurkut. Maistuvat esim. leivän päällä tai sellaisenaan. 



Minulla saattaa mennä koko kurkku tai kaksi kerralla, kun alan syömään näitä. Nämä on vaan niiiiin hyviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti