lauantai 17. helmikuuta 2018

Vadelma macarons

Olen käymässä nyt kotona ja alkoi tekemään kovasti mieli jotain leivonnaisia. Mikäs onkaan parempi paikka leipoa, kuin lapsuudenkoti, jossa on laaja leivontatarvikevalokoima ja astianpesukone. Tästä syystä tavan mokkapalat tai mustikkapiirakka ovat liian yksinkertaisia luomuksia, joten leivoimme siskoni kanssa macaronseja. Juuri niitä, joilla on monimutkaisen, aikaavievän, kalliin ja vaikean leivonnaisen maine. Kyllähän siinä saa punnita ja mitata millintarkasti kaikki ainekset ja vahtia, että sokeri-vesi ei mene yli 120-asteiseksi ja että marenkimassa on tasan 37-asteista, ennen kuin sen saa kaataa sokeri-mantelijauhoseokseen.

Kaksi ja puoli tuntia värkkäiltiin ja askarreltiin. Kyllähän niistä kauniita ja niin hyviä tuli. Macaronsit on harvinaista herkkua, jota saa harvoin ja vähän.

Meidän macaronseissa oli vadelmatuorejuustotäyte ja kaakaon makuinen kuori




Ei olla mitään mestarileipureita, ihan harraste- ja kokeilumielessä leivotaan aina välillä kaikenlaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti