Oon jotenki nyt hirveen innostunut leipomisesta ja tuntuu että haluun koko ajan kokeilla kaikkia uusia ohjeita. Leivoin viikonloppuna omena-kesäkurpitsaleipää. Muuntelin hieman tätä ohjetta. Leipä jäi uuniin, kun tuli kiireellinen lähtö ja pyysin siskoani ottamaan sen uunista. Kun palasin takaisin kotiin, oli leivästä jäljellä enää palanen... Meillä oli käynyt joku yllätyskahvilla ja äiti oli tarjonnut mun leipää. Oli ilmeisesti aika hyvää...
Tarvitset:
- Keskikokoisen kesäkurpitsan
- 2 pienehköä omenaa
- 0,5dl siemensekoitusta
- 2rkl vaahterasiirappia
- 2,5dl vettä
- 25g tuorehiivaa
- 1tl suolaa
- noin 1dl ruishiutaleita
- 2dl ruisjauhoja
- 5rkl ruokaöljyä
- 4dl jauhoja
- 2 pienehköä omenaa
- 0,5dl siemensekoitusta
- 2rkl vaahterasiirappia
- 2,5dl vettä
- 25g tuorehiivaa
- 1tl suolaa
- noin 1dl ruishiutaleita
- 2dl ruisjauhoja
- 5rkl ruokaöljyä
- 4dl jauhoja
Tee näin:
1. Kuori ja raasta omenat ja kesäkurpitsa
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
3. Lisää vaahterasiirappi, suola, sokeri, hiutaleet ja ruisjauhot
4. Lisää öljy ja siemensekoitus
5. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaa samalla. Jos paistat leivän vuuassa, voit jättää taikinan hieman löysäksi.
6. (Voitele vuoka ja kaada taikina siihen)Anna taikinan kohota noin 30minuuttia
7. Paista 200 asteessa noin 40minuuttia
1. Kuori ja raasta omenat ja kesäkurpitsa
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
3. Lisää vaahterasiirappi, suola, sokeri, hiutaleet ja ruisjauhot
4. Lisää öljy ja siemensekoitus
5. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaa samalla. Jos paistat leivän vuuassa, voit jättää taikinan hieman löysäksi.
6. (Voitele vuoka ja kaada taikina siihen)Anna taikinan kohota noin 30minuuttia
7. Paista 200 asteessa noin 40minuuttia
Leivästä tuli ihanan kostea ja kuohkea. Leipä saattaa vaikuttaa aluksi siltä, että se ei olisi vielä kypsää, mutta kun leivän antaa hieman jäähtyä ja asettua, se muuttuu kiinteämmäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti