keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Puolukkarahka

Hei taas! Nyt ois taas blogitiimipostauksen aika! Taitaakin olla ensimmäinen oikea blogitiimipostaus. Aiheena on tällä kertaa jouluiset herkut, eli jokainen kokkailee jotain pikkuhyvää ja kirjoittaa ohjeen blogiinsa. Näitä ohjeita voi sitten hyödyntää, jos haluaa tarjota esimerkiksi pikkujouluissa jotain hyvää ja itsetehtyä.

Minä kokkailin puolukkarahkaa. Se on helppo, nopea, kevyt ja sopii ehkä nirsoimmillekin herkuttelijoille. Minusta puolukka kuuluu jouluisiin ruokiin ja leivonnaisiin. Meillä on kotona pakastin täynnä syksyllä kerättyjä puolukoita, jotka vain odottavat sopivaa käyttöä. Puolukoita tarjotaan joulun alla mm. piirakan, rahkan, huupan(=survoksen) ja puuron muodossa. 

Puolukkarahka



Tarvitset:
- 2dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 250-500g maustamatonta maitorahkaa (riippuen, kuinka rahkaisan jälkiruasta haluaa)
- 200-250g puolukoita (tämäkin riippuu, kuinka puolukkaisen rahkasta haluaa)

1. Vatkaa kerma/vaniljakastike vaahdoski
2. Sulata puolukat ja survo ne haarukalla
3. Lisää rahka ja puolukkasurvos kerma-/vaniljavaahdon sekaan
4. Peitä foliolla ja anna tekeytyä jääkaapissa 30min
5. Annostele nätteihin tarjoilukuppeihin

VINKKI: Rahkaa voi myös tuunata! Ennnen tarjoilua, ripottele rahkan pinnalle kanelia, piparimurua tai suklaata.



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Muutenkin sulla on kiva kirjoutuustyyli, ja tykkään tästä sun ns. "suoruudesta" kirjoittaa asiat :-) Sait nimittäin uuden lukijan :P

    toverit.blogspot.com

    VastaaPoista