lauantai 22. elokuuta 2015

(Köyhän) opiskelijan suklaakakku

Heei! Muutin tosiaan pari viikkoo sitte Jyväskylään ja alotin siellä lähihoitajan opinnot. Täällä blogin puolella on ollu hiljaiseloa ihan senki takia, kun en oo saanu nettiä toimimaan mun kämpässä. Muuten tää pari viikkoo on kulunu oikeenki hyvin ja oon sopeutunu :D

Mun koulu on tosi kiva, mun luokalla on mukavia ihmisiä ja opiskelu on ainakin näin aluksi tuntunut mielenkiintoselta ja mukavalta :D Kaikki tuntuu olevan hyvin. 

Yks ilta mulla alko ihan hirveenä tehä mieli suklaakakkua ja googlettelin jotain hyviä ohjeita kännykällä ja löysin kahden raaka-aineen suklaakakun. Pitihän sitä kokeilla! Kävin kaupasta ostamassa suklaalevyn ja rupesin kokkaileen. Tein ite pikkusen erilailla määrien kanssa ku alkuperäisessä ohjeessa sanottiin mut lopputulos oli älyttömän hyvä!


Kakun vois tarjoilla esim kermavaahdon tai jäätelön kanssa

Tarvikkeet kahden hengen kakkuun:
- 4 kananmunan keltuaista
- 4 kananmunan valkuaista
- 200g suklaata

1. Sulata suklaa mikrossa
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
4. Yhdistä sula suklaa ja keltuainen
5. Kääntele valkuaisvaahto sekaan (itse vatkasin, mutta kääntely tuo kakkuun lisää kuohkeutta. Vatkaaminen lässäyttää valkuaisvaahdon)
6. Paista 25min 175C uunissa
7. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua

Kakkuun tarvittavien ainesten hinnaksi tuli noin 3€, eli 
opiskelijabudjettiin sopiva :D 

Itse en jaksanut syödä kakkua kerralla, joten laitoin loput pakkaseen :) 

(Alkuperäinen kakun ohje täällä.)

3 kommenttia:

  1. millasella ohjeella sää teit ja mitä suklaata käytit? Kokeilin tota ja hyi hele :D Niinku ois munakasta kaakaojauhoilla syöny xD tais olla tuo munan määrä liikaa itellä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo käytin siis iha oikeeta levysuklaata :D fazerin tummaa

      Poista
    2. Mulla oli fazerin mansikkasuklaalevy tohon mutta jotenki kyllä maistu vaan siltä niinku ois syöny munakasta johon lisätty vähän kaakaojauhoja xd Vois kokkeilla joskus uuelleen ja laittaa vähemmän kananmunaa ja tummempaa suklaata..

      Poista