sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

HAASTE - MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN?

Sain Roosalta haasteen, jonka ideana on avata vähän omia bloggailutotumuksia. Olen käyttänyt näitä kysymyksiä apuna jo kirjoittaessani Blogin tarina-postausta, mutta en ole vastaillut näihin näin selkeästi. 

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Aloitin blogin kirjoittamisen vuonna 2012, koska ystäväni kirjoitti blogia ja kirjoittelu vaikutti mukavalta harrastukselta. Halusin uuden harrastuksen, sellaisen, jonka parissa voisi räpeltää juuri silloin kun itse haluaa. 


2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Olen nyt pitänyt blogia 6 vuotta. Alussa olin aktiivisempi kirjoittelija, mutta olen poistanut suuren osan postauksistani laaduttomuuden takia. Kirjoittelin silloin blogiin todella paljon lyhyitä postauksia, vähän kuin Facebookkiin

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
Blogini pääasiallinen aihe on lifestyle ja kirjoittelen tänne aina silloin, kun tuntuu siltä, että on jotain sanottavaa. Olen yrittänyt välttää laukun sisältö- ja päivän asu-postaukset, koska en pidä niitä itselleni merkityksellisinä. Harmittaa, että minulla ei ole enää aikaa kuvata ja suunnitella kuvia ja tekstejä blogia varten, kuten ennen. Ehkä se suurin intokin on jo laskenut (ja kameran tarkennus on mennyt huonoon kuntoon).

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
Päivitän blogiani 1-5 kertaa kuukaudessa. Minulla ei ole oikeastaan mitään sellaista virallista aikaväliä, jolloin päivittäisin blogiani. Olen huono organisoimaan tärkeitä ja ei-tärkeitä asioita yhteen ja jos koulujuttuja on paljon, en malta suunnitella blogiin mitään, jolloin julkaisuväli jää epäsäännölliseksi

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Tekstit. Olen laiskistunut kuvien ottamisessa (enkä kehtaa kantaa kameraa joka paikassa mukana). Turvaudun siis tekstiin ensin.

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Milloin mistäkin. Joskus inspiraatio tulee muiden bloggaajien postauksista (onko matkiminen sallittua?) ja joskus keksin postaukset itse. Selailen myös paljon bloggin-ideas-aiheisia Pinterest käyttäjiä ja kuvia.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Mieluummin aamulla. Minulla on nyt ollut ihan hassu koulurytmi (käyn koulussa 1-3 kertaa viikossa), joten aamut ovat olleet sellaista omaa aikaa, kun Olli on koulussa. Minulla on rauha tehdä omia juttuja.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Melko harvoin. Postauksiini tulee melko vähän kommentteja (mikä on välillä aika turhauttavaa, kun ei tiedä lukeeko kukaan oikeasti tätä sivua). Postausten luonnosteluun ja kuvien ottamiseen menee myös melko vähän aikaa, koska en jotenkin osaa luonnostella postauksiani. Jos saan hyvän idean, otan kuvat siihen heti ja kirjoitan sen heti.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Luen! Tykkään ihan älyttömästi lukea muiden blogeja! Tykkään eniten lifestyle blogeista, mutta myös leivonta- ja käsityöblogit ovat kivoja.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Mm. yksinkertainen ulkoasua, suuret kuvat, järkevän kuuloinen teksti, postausten aiheet (ei pelkkiä asupostauksia) ja bloggaajan ikä. Kiinnostun helposti suurinpiirtein samanikäisten ihmisten blogeista. 19-25-vuotiaiden blogeja on kiva lukea, sillä heidän elämänsä on monesti samaistuttava.


11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
Saa käyttää omaa luovuutta, kirjoittaminen on mukavaa ja saa kokemusta nettisivun ylläpitämisestä.

12. Entä kolme huonointa?
Postausideoiden keksiminen. Se on ehkä vaikeinta. Tämän takia postausvälit venyvät välillä liian pitkiksi.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Olen, mutta kommentteja ei aina tule, joten on hieman vaikea näyttää se että haluaa olla vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa.

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook-sivuja?
Ei. En koe tarpeelliseksi tehdä alle 100 lukijan blogille somekanavaa.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia lähes valmiita postauksia, vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Välillä löytyy 2-6 luonnosta, joita en välttämättä kirjoita koskaan valmiiksi. Tuntuu siltä, että itsekriittisyys vähenee, jos teen blogiin luonnoksen jostain ideasta. Se on jotenkin helpompi julkaista myöhemmin, kun postaukselle on tehty jo alku. Yleensä kirjoitan idean postaukseksi heti.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
Pari vuotta sitten tuntui, että bloggaaminen on jotenkin "nolo" harrastus, eikä siitä sitten huudeltu eteenpäin. En vieläkään kertoile kaikille tutuilleni blogistani. 

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
En hyödy, enkä ole saanut mitään testattavaksi. Eikä se haittaa :) En tavoittele tällä taloudellista hyötyä ja kirjoitan suurimmaksi osaksi omaksi huviksi.

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Kun perustin tämän blogin, minulla ei ollut nimeä valmiina. Mietin nimeä tosi kauan ja olisin halunnut nimen olevan joku tosi hieno ja uniikki. Blogin nykyisen nimen "Now or Never" piti olla aluksi vain väliaikainen. Nimi tuli siitä, kun kuuntelin nimeä pohtiessani One Directionin biisiä "Up All Night". Biisin alussa lauletaan "The party's ending but it's now or never" ja ajattelin että ihan sama, kunhan on joku nimi. Vihaan blogini url-osoitetta. silloin nowornever.blogspot.com oli varattu, joten päädyin laittamaan tuonne tuon emily-:n alkuun. Typerä minä. 

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
Kyllä haluaisin! Haluaisin panostaa enemmän postauksiin ja niiden määrään. Haluaisin sellaisen aarrearkun, mistä ammentaa ideoita postauksiini ja sellaisen kameran, jolla ottaa hyviä kuvia (tällä hetkellä käytössä 10-vuotta vanha Canonin G10)

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?
- Tee blogista juuri sellainen kun itse haluat
- Muilta bloggaajilta on ok ottaa inspiraatiota ja ideoita
- Heitä itsekritiikki roskakoriin

Heitän tämän haasteen Ainolle,Sonjalle ja Heidille

3 kommenttia:

  1. Törmäsin vasta nyt sun blogiin ensimmäistä kertaa ja tykästyin tosi paljon! :) Erityisesti banneri on tosi kiva! Postausideoiden keksiminen on kyllä välillä tosi vaikeaa :/

    https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

    VastaaPoista