keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Syksyiset ihmistyypit

Heippati hei! Ei ollakkaan nähty pariin kuukauteen! Mitäs kuuluu? Mulle kuuluu hyvin vähäistä koulunkäyntiä (kerran viikossa istumaan),vähän töitä ja yllättävästi syysintoilun puutetta! Oon yleensä syksyllä aivan innoissani kaikesta mikä liittyy syksyyn, mutta nyt on jotenkin sellainen "ihan sama"-fiilis.

Nyt, koska oma syksyinnostukseni ei olekaan kovin suuri, olen tarkkaillut muita kanssaeläjiä ja heidän suhtautumistaan syksyyn. Olen havainnut 12 ihmistyyppiä ja tässä kerron heistä teille. Itse olen tänä syksynä numero 11.

1. Jouluihminen
Suunnittelee innoissaan joulua ja on leiponut ensimmäiset piparit jo syyskuun lopussa

2. Käsityöihme
Heti syksyn tullen, hänet valtaa suuri himo neuloa kaikenlaisia ihania talvisia asusteita. Villasukkia ja lapasia syntyy iso kasa.

3. Syysmasistelija
Vetäytyy kotiinsa peiton alle villasukat jalassa katsomaan Netflixiä. Menee ulos vain, jos on pakko, koska loskainen, sateinen ja kylmä sää ei kiinnostele. 

4. Syysaktiivi
Innostuu kaikenlaisesta syystekemisestä: sienestys, kirjavien lehtien prässääminen, syksyiset leivonnaiset... You name in! 

5. Stressaaja
Stressaantuu aina syksyn tullen alkaneesta työ- tai opiskelurupeamasta ja on jouluun mennessä jo aivan naatti.

6. Muoti-ikoni
Innostuu kauppoihin tulevasta syysmuodista ja uudistaa vaatekaappinsa ihanilla villapaidoilla ja muilla syksyisillä vaatteilla. Hän myös tunkee kesävaatteet syvimmän kaapin syvimpään nurkkaan.

7. Halloween-höperö
Hän elää vain Halloweenin takia. Syksyn tullen, hän on aivan innoissaan, koska pian saa alkaa maalaamaan naamalle zombie-meikkejä, ripustelemaan hämähäkinseittejä nurkkiin ja kaivertamaan kurpitsoja

8. Kotoilija
Ottaa kaiken ilon irti kylmästä ja sateisesta säästä kotoilemalla lämpimässä. Tuoksukynttilät, itseleivotut sämpylät ja lämmin viltti on kotoilun top 3. Vielä kun olisi oikea takkatuli (ehkä tämä kännykkäsovellus ei ihan aja asiaansa...)

9. Nuuskamuikkunen
Hän on eräihminen. Hän tietää kaikki parhaat retkeilymaastot ja lähtee ruskan tullen nuuhkimaan kosteaa ja kylmää syysilmaa laavulle tai nuotiopaikalle. Hän rakastaa savuisen makkaran tuoksua ja nuotion rätinää. Saattaa jopa pyörähtää Lapin kauniissa ruskamaisemissa vaeltamassa

10. Ei-oo-fygyst-kii
Kun hän tajuaa syksyn tulleen, hän pakkaa kimpsut ja kampsut ja suuntaa etelän lämpöön. Siellä hän biitsillä makoillessaan lähettelee kuvia kavereilleen saatetekstillä "jäätykää sinne loskan keskelle!"

11. Innostus ja lässähdys
Syksy=uusi alku. Hän lähtee kovalla motivaatiolla kohti opiskeluita, uusia työkuvioita, kuntoilua ja terveellistä elämää. Kuitenkin lokakuun loppuun mennessä into on tipotiessään ja hän ajattelee "ehkä sitten vuoden vaihteen jälkeen uudestaan"

12. Kesähessu
Hän ei suostu myöntämään, että kesä meni jo. Hän ei halua vielä vaihtaa sortseja pitkiin housuihin, eikä hellehattua pipoon. Hän yrittää innostaa porukkaa piknikille, mutta joutuu aina pettymään, kun kukaan ei halua tulla istuskelemaan puistoon viltille lokakuussa

Jos tunnistit itsesi jostain ihmistyypistä, kerro ihmeessä kommentoimalla :)

2 kommenttia: