torstai 24. lokakuuta 2013

Mussutusta videopostauksista

(Valitan mun monessa postauksessa jostakin muihin ihmisiin liittyvistä jutusta...) Tämä ei tarkoita sitä, että aikoisin tehä videopostauksen. Ehei. Videopostauksia tähän blogiin tuskin tulee, koska henkilökohtaisesti, musta tuntuu ihan todella oudolta istuu kameran eessä ja puhuu sille. Ei se ymmärrä mun puhetta. :D Tykkään kattoa videopostauksia, jos ne oikeesti sisältää jotain asiaa ja niiden tekemiseen on käytetty edes vähän enemmän vaivaa. Tän postauksen idea onkin selventää videopostaajalle yleisimpiä "virheitä", mitkä katsojat huomaa. Eli siis videopostaus katsojan näkökulmasta. Tunnustan, että oon yrittäny tehä pariinki kertaan videopostauksen onnistumatta siinä toivotulla tavalla. Joten.... Koska seuraava asia olisi erittäin naurettavaa kertoa teille videopostausmuodossa, saatte käyttää lukutaitoanne asian lukemiseen : ) Eli siis...

Ärsyttäviä piirteitä videopostauksissa

1. Hiusten/vaatteiden/kännykän/jonkin muun objektin näplääminen on katsojasta tosi ärsyttävää. Jos katsoja huomaa, että pyörität vaikka hiuskiehkuraa sormissa, hän todennäköisesti unohtaa kuunnella sitä ydinasiaa ja jää katsomaan sun hiustenpyörittelyä.


2. Yli esittäminen ja teko-minät. Oot ylipirtee, esität vanhempaa/fiksumpaa/enemmän jotain muuta ku mitä oot, muutat ääntäs erilaisemmaks, ku mitä se on normisti yms. Se saattaa ehkä tuntua, ettei kukaan tuu huomaan sun esittämistä, mutta yleensä kaikki (paitsi sä ite) huomaa sen : )


3. Huonot postausaiheet. Postaukset otsikoilla "Höpinää" tai "Kuulumisia".... arvaas mitä? Ketään ei kiinnosta, jos sulla ei oo oikeesti mitään fiksuu sanottavaa ja se sun postaaminen menee vaan sellaseks *awkward hiljaisuus* "totaaa.... söin tänää jäätelöö..." *toinen awkward hiljasuus* "makuna tais olla mansikka.... sit menin koneelle....". Toinen postausaihe, joka saa mut ja muutaman muun voimaan pahoin on laukun sisältö postaukset. Joo, ihan varmasti ootki kantanu laukussas joka paikkaan mitä ihmeelisempii tavaroita, tyyliin läppäri, teippirulla, kahen kilon kahvakuula, shampoopullo, koko meikkipussin sisältö, viidet lapaset/villasukat yms.... Ja sitte jostain kumman syystä juuri se yksi kadonnut huulirasva tai mikä lie pariton kenkä löytyy juuri siitä laukusta, mitä oot esittelemässä :D *ihmettelyä* Ja jos yrität väittää esitteleväsi koululaukkua, joka sisältää ehkä yhden tai kaksi koulussa tarvittavaa tavaraa (jotka ei välttis oo ees kirjoja), tässä kohtaa kannattaa sinne ees vähä lavastaa muutama ruotsin kirja ja hissan vihko. : )


4. Piipittäjät. Eli henkilöt, joiden videopostauksia katsoessa, täytyy kaijuttimien nupit vääntää kaakkoon, että kuulis mitä henkilöllä on sanottavaa. Piipittäjillä saattaa olla ihan loistavia aiheita ja oikeeta puhuttavaakin, mutta ääntä voi lisätä vähän : )


5. Huonosti toteutetut videopostaukset. Esimerkiksi kysymys-vastaus-postauksen voi toteuttaa kahdella perustavalla: Niin että leikkaamaton video kestää monta monta minuuttia ja katsoja ehtii nukahtaa kolmesti videon aikana ja että postaaja selittää putkeen mitä kysyttiin. "Niii... totaa.. öö... Joku oli kysyny et, tota, missä sä asut. No tota öö, mä asun tääl paikassa X, ja tota, tää on aika lähellä Ouluu, ja ööm, Tää on iha takapajula ja tääl ei oo mitää jännää ja tää on aika lähel Ouluu". Ketään ei kiinnosta! Tai sitten videosta voi leikata kaikki ylimääräiset ööt ja totat pois ja videosta voi tehdä virtaavan ja helpostiseurattavan. 


Tässä oli muutama videopostaustyyppi, jotka ärsyttää :D Ei kiitos sellasii "No tee ite videopostaus ja katotaa sit ootko täydellinen" tai "Tarkistithan ensin että ite oot täydellinen" -tyyppisii kommentteja : ) (Luulen kyllä ettei tähän tuu kommentteja ollenkaan...)

Ei mul muuta : ) Pötisen teille taas joskus ^^ Pistäkää niitä kommentteja

1 kommentti:

  1. Olit väärässä, ettei kommentteja tulis ;) Mutta tuossa, mitä just äsken kirjotit, olit ihan oikeessa, tai ainaki mun mielestä! :)

    VastaaPoista