torstai 3. lokakuuta 2013

Paikanvaltaajat

Paikanvaltaajat on niitä ihania ihmisiä, jotka matkustaa täydessä linkussa aamulla kaheksan aikoihin ja vie yhden istumapaikan sijaan kaks. Itse törmäilen paikanvaltaajiin melkein joka aamu kouluun mennessä. En tiedä kuin tavallisii ne on jossain isoissa kaupungeissa, koska ajattelisin asian niin että siellä ois totuttu kulkeen jokapaikkaan linkulla ja bussikäyttäytyminenkin ois opeteltu jo pienenä. Paikanvaltaajia on kuitenkin ihan varmasti joka paikassa. Täällä meidän käpykylässä vaan vähän enemmän. Itse Espoon kasvattina osaan käyttäytyä ja nostaa koululaukun syliin, jos linkku on ihan täynnä. 

Stereotyyppinen paikanvaltaaja on noin 13-17-vuotias tyttö. Hän istuu täyteen ahdetussa linkussa kahden paikanvaltaajakaverinsa kanssa, kaikki kolme istuvat tietenkin erillään toisistaan. Ikkunapaikassa on se joku viehätys, mikä vetää paikanvaltaajia puoleensa. Bussiin tullessaan paikanvaltaajalla on mukanaan koululaukku ja joskus myös mopokypärä, jonka hän sitten ystävällisesti länttää viereiselle penkille, istuessaan itse ikkunapaikalle. Ja jos paikanvaltaaja ei keksi mitään muuta, millä vallata viereinen penkki yksinistumisen turvaamiseksi, hän asettaa lapasensa siihen. 

Paikanvaltaajia on kahta eri laatua: On niitä, jotka istuvat kypäränsä vieressä siihen asti että muut vapaat paikat loppuvat tai joku on aikomassa istua heidän viereensä. Yleensä tämä laatu siirtää kypäränsä pois penkiltä ja antaa väsyneen linkulla matkailijan istua viereensä. Sitten on se astetta pahempi laatu, niitä jotka istuvat kahdestaan koululaukun kanssa kahdella penkillä, eivätkä siirry millään. Kun tavallinen tallaaja huomaa täpötäydessä linkussa ainoan vapaan paikan olevan paikanvaltaajan vieressä ja tämä kansalainen tallustaa paikan viereen olettaen että paikanvaltaaja siirtyisi. Paikanvaltaaja ei siirry. Hän mulkaisee tulijaa ja kääntää katseensa takaisin ikkunaan ja laittaa kuulokkeista musiikkia isommalle. "Seiso siinä! Minä minä minä! Ethän sä voi häätää mun laukkua tosta pois, koska se ei tykkää olla sylissä!". Onko laukku/mopokypärä/lapaset/mikä tahansa objekti, joka ei ole ihminen maksanut lippua? Tuskin! Tiesitkös paikanvaltaaja, että yhdellä lipulla saa YHDEN paikan? YHDEN!!

Jos oot tunnistit itsesi paikanvaltaajaksi, mieti muitakin tai maksa kaksi lippua.

Ei mul muuta. Pötisen teille taas joskus ^^ Pistäkää kommenttia

6 kommenttia:

 1. haha tää on ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Kiitti ;DD Ärsyttää vaa tollane pelleily

   Poista
 2. Olet aivan oikeassa muruseni! Nää ihmiset on hyvin ärsyttäviä :D

  VastaaPoista
 3. aaaaa toi on niin ärsyttävää että vaikka on ihan täys bussi nii viiään silti kaks paikkaa -.- asddd

  VastaaPoista
 4. Oot tooosi hyvä kirjottaaa:) ja kauniskin!
  http://training-diaries.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. hah, jooo tollane on tosi typeräää, kun linkku on ian täynnä ja viet yhen paikan itsellesi ja toisen paikan tavaroillesi, vaikka voisit ne ottaa ihan hyvin syliin..
  mut sulla on kiva blogi!:-) Liityin lukijaks!
  Käys kurkkaan myös mun blogi ja liity lukijaks jos tykkäsit!
  http://norpsanblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista