lauantai 13. syyskuuta 2014

Kirjavuori ja paperimeri (=ylppäreihin lukua)

Maanantaina on mun osalta tän syksyn ekat kirjotukset, ku kirjotan sillon terveystiedon. Ensviikon keskiviikkona on sitte englannin vuoro. Koko kesän oon yrittäny olla tosi ahkera lapsi, ja lukee nii paljo ku mahollista, mutta jotenki on vaa ollu vaikee keskittyy, eikä kesällä tullu ihan hirveesti luettuukaan. Nyt vasta muutama viikko sitte tuli sellanen havahtuminen, että kirjotukset on ihan ovella ja nyt viimestään on PAKKO lukee hullun lailla. Oonki viettäny aikalailla viimeset pari viikkoo yksin kotona terveystiedon kirjan kanssa. 

Jotenki toi terkka stressaa mua enemmän ku enkku. En oo maailman paras englannissa, mutta mulla on siitä sellanen hyvä tunne, koska engalnnissa on ne tietyt säännöt joiden mukaan asiat menee, ja koen osaavani nää säännöt. Luulen, että nää meijän lukuisat vaihtarit on myös edistäny mun englannin kielen taitoa jonkin verran. Terveystiedossa pitää kuitenkin osata päätellä asioita ja siinä on hirveesti juttuja ns "oppiaineen ulkopuolelta", eli esimerkiksi uskonnosta, biologiasta ja yhteiskuntaopista. Pelkään että mulle tulee kesken kokeen sellanen tyhjä shampoopullo efekti, eli joudun ravisteleen ja kaapimaan sitä tietoa mun aivoista, tai joudun jatkamaan tietoa vedellä, että se riittää paperille asti D:
(Moni sanoo, että terveystieto on niin helppo kirjotettava ja vaan laiskat kirjottaa terkan, eikä sitä välttämättä oteta niin vakavasti, kuin esimerkiksi historian tai kemian kirjoittajia. Pöh!)

Toivottakaa mulle onnee kirjotuksiin :D sitä mä nimittäin tarviin... ja hirmusti onnee niillekki kokeeseen, joilla on nyt tää sama kohtalo eessä :3
Höpötän teille taas :) pistäkää kommenttia :)

1 kommentti: