sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Täällä taas!



Unohtu toi kirjottelu taas... Hups :3 (pitäsköhän lopettaa bloggaaminen...?) 

Syyslomat taitaa olla kaikkialla nyt lusittu (monta viikkoo sitte...)Miten meni? Mitä teitte? Kävittekö missään? Mä kävin mun kaverin kanssa Budapestissä! Oli aivan mahtava reissu, koska oltiin tosiaan ihan kahestaan liikkeellä, noii saatiin iha ite päättää mitä tehää, missä syyään ja moneen valvotaan. 
Tiistaina jossain yheksän aikaan oltiin Budiksen kentällä, josta hurautettiin minibussilla hotellille. (Meijän hotellihuone oli muuten valtavan ison näkönen. Se oli varmaan jotain 3 metriä korkee.) Kamala nälkä oli tietenki iskeny matkalla, koska Norwegian ei tarjoo sapuskaa koneessa. Etittiin lähin auki oleva ruokapaikka, joka sattu oleen mäkkäri. Päätettii käyä ostaan hampparit ja mennä hotellihuoneeseen syömään. Aika perus...
Maisemia lentokoneesta

Iltapalaa! Mäkkärin myyjät ei puhunu enkkuu juuri ollenkaa :'D
 Keskiviikkona aamulla lähettiin ettimään jotain hyvää kahvilaa, mistä vois saada aamupalaa. Käveltiin aika pitkäki matka ja päädyttiin sellaseen iha kohtuuhintaseen kahvilaan ku Californian Coffe Comppany. Syötiin siellä täytetyt patongit ja chai tea lattea ja lähettiin ettimään yhtä isoa kauppakeskusta. Pyörittiin Budapestin kaduilla jonku aikaa ja todettiin, että ollaan vähän hukassa. Käytiin kyselemässä apua ja meijät neuvottiin metroon. Me maalaistollot ei osattu aluksi käyttää lippuautomaattia oikein ja se söi meiltä 700 forinttia (= vähän alle 3€). Opittiin kuitenki reissun aikana käyttään lippuautomaattia, lukeen metrokarttaa ja pummaamaan ittemme metroon (jokaisen metrotunneliin menevien liukuportaitten eessä oli 2-3 tarkastajaa... ei ihan nii helppoo ku jossain Helsingissä). Päästiin lopulta kauppakeskukseenki (sen nimi tais olla joku WestEnd). 

Siellä meillä meniki sitte melkeen koko päivä. Se oli aivan valtava! Yli 400 liikettä! Shoppailtiin ja ihmeteltiin. Löysin muutaman sievän puseron (Ketään ei oikeesti sen tarkemmin kiinnosta, mitä ostin, joten en laita kuvia). Yhessä kaupassa oli tosi tympee myyjä... Nostin ostokset kassalle ja kysyin onko mahdollista maksaa kortilla. Se myyjä (vanha ryppynen ja äkänen täti) sopersi jotain unkariksi ja nappas mun kortin mun kädestä ja iski sen siihe koneeseen ja sano vaa jotai "type your pin code!". Sit ku sain maksettuu, nii se mulkoili mua tosi tympeesti ja puski mun ostokset ripustimineen muovikassiin. Jätin ne ripustimet kaikessa hiljasuudessa kauppaan...

Käytiin syömässä sellasessa paikassa ku Friday's. Oli vähä niiku Suomen joku Amarillo. Mutta paaaaaaaljo halvempi. Mä söin kanatortilloja ja salsaa ja quocamolea ja annos makso euroissa 9,50. Mun kaveri söi valtavan kokosen hampparin jossa oli välissä kaikkee mahollista ja annokseen kuulu ranskiksetki ja hintana oli huikeet 11e. Unkari on halpa maa.

Shoppailut shoppailtuu piti käyä vielä yks ostoskatu, joka oli matkan varrella takasin hotelliin mentäessä. Varmaan maailman pisin katu... Se vaan jatku ja jatku ja jatku :DD


Aamupalaa!!

Lounas <3

Just chillin'



Ennen hotellille menoa käytiin kaupassa ostamassa aamupalatarvikkeita, koska torstaina oli Unkarin joku kansallisuuspäivä, jollon kaikki kaupat yms oli kiinni. Ostettiin myös alottelujuotavaa, ku aateltii mennä viel illan päälle baariin. MUTTA! me eksyttiin... Meillä oli kartta ja kaikkea ja oltiin lähetty käveleen just samaa reittii taks mistä oltii tultu, mutta jotenki me vaa eksyttiin. Harhailtiin varmaa puoli tuntia ympäriinsä. Sitte päätettiin, että nyt loppu käveleminen ja hypättiin metroon ja ajeltiin hotellia lähimmälle pysäkillä. Hotellihuoneeseen päästyä, mulle tuli ihan jäätävä migreenikohtaus eikä sit päästy lähteen enää mihinkää :') 

Torstai aamuna herättiin suht aikasin ja syötiin hotellihuoneessa aamupala, mitä oltiin ostettu edellisenä iltana. Lähettiin sitte kiertelemään nähtävyyksiä ja tutustumaan Tonava-joen toiseen puoleen. Hypättiin metroon ja ajeltiin toiselle puolelle, josta sitte käveltiin toista reittiä takasin. Käytiin ekstemporee sellasessa maailmanpyörässä, mistä näki koko kaupungin ja käytiin kattomassa Kengät Tonavan rannalla ja sellanen hieno linna (se oli joku hieno kuninkaan linna...kai). Ne kengät oli joku muistomerkki sille, kun juutalaiset tappoi unkarilaisia joskus 1940-luvulla. Jollain lailla karmiva näky, ku monta kymmentä paria kenkiä siinä rannassa. Näytti siltä ku kaikki ne kenkien omistajat ois kävelly sinne jokeen ja hukkunu.

Mun kengätki oli siel :DD








Jos ois ollu aikaa, oltas käyty tuolla kukkulalla



Kello alko oleen jotain neljä ja meijän minibussin tuloon oli vielä pari tuntia, joten aateltiin käyttää ylijääneet forintit ajelemalla metrolla ympäriinsä.

Kotimatka suju ihan hyvin. Pari tuntia istuttiin lentokoneessa Budapest-Helsinki välillä ja Helsingin kentällä jouduttiin ootteleen 7 tuntia. Periaatteessa oltiin yötä Helsinki-Vantaan kentällä. Yritettiin nukkua mukavasti penkillä, mutta ainaki mun osalta siitä ei tullu mitään. Pyörin ja nuokuin nelisen tuntia ja loput kolme katoin Teen wolfia netflixistä.

Tämmönen budiksen reissu meillä... Pötisen teille taas joskus :) pistäkää kommenttia

1 kommentti:

  1. vähä ihanan näköstä tuolla!! ja postaileppa tosiaa vähä usiammin ;) ps pitäs nähä joku päivä!

    VastaaPoista