torstai 28. tammikuuta 2016

Emilian opiskeluvinkit

...Eli asioita, jotka auttavat minua itseäni lukemaan esim. kokeeseen. 
Oma luku-urakkani....

1. Mukavat vaatteet
Kun päällä on mukavat ja rennot vaatteet, jotka eivät kiristä tai purista mistään, on helpompi keskittyä lukemiseen. Vaatteita ei tarvitse olla koko avan oikomassa tai siirtelemässä päällä.

2. Siisti huone
Jostain syystä on helpompi keskittyä lukemiseen kun ei tarvitse miettiä sotkua ympärillä. Siivoaminen kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin ennen lukemisen aloittamista, ettei siivoaminen vie arvokasta lukuaikaa.

3. Taustamusiikki
En tykkää yhtään painostavasta hiljaisuudesta. Hiljainen taustamusiikki rentouttaa mukavasti. Kuuntelen opiskellessa yleensä pelkkää musiikkia, jossa ei ole laulua.

4. Kahvi/tee/lukuruoka
Kun keittää itselleen kupin kahvia tai avaa karkkipussin ja siemailee kahvia tai napsii karkkia välillä, lukeminen ei tunnu enää niin pakkopullalta. Lukemisen kaveriksi voi ottaa mukaan pienen nautinnon.

5. Lue ääneen
Ainakin itsellä toimii. Asiat jäävät paremmin mieleen, kun kuulen tekstin sisällön.

6. Käytä värejä
Muistiinpanoja on mukavampi lukea, kun ne näyttävät siisteiltä ja esteettisiltä. Väreillä on helppo kirjata muistiin myös erilaisia aihe-alueita.

7. Piirrä kuvia
Piirrän itse paperin laitaan usein aiheeseen liittyvän kuvan. Muistan kuvaa katsoessa hetken, jolloin piirsin sen ja kuva muistuttaa minua aiheesta, jota käsiteltiin
Piirsin henkilön, jolla on suuri riski sairastua sepelvaltimotautiin

8. Jos alkaa väsyttää, ota päikkärit
15-30 minuutin päikyt auttavat virkistymään ja jaksamaan paremmin. Pitää vain vahtia, että päikkärit eivät veny kolmen tunnin uniksi... (tapahtuu liian usein...)

9. Alle- tai yliviivaa tärkeät asiat
Tällä kikalla joudut keskittymään tekstiin koko ajan etsiessäsi tärkeimpiä asioita ja tekstin pääkohtia.

10. Tee muistiinpanoja
Jos kirjaan, jota luet, ei saa tehdä merkintöjä, tämä vinkki on hyvä.

11. Älä lue koetta edeltävänä yönä myöhään
Kumpi on pahempi: Osaat kaiken, mutta olet liian väsynyt kirjoittamaan asioita paperille vai osaat joitain asioita ja saat ne kirjoitettuakin?

12. Aloita lukeminen ajoissa (tai sitten liian myöhään... kiire on paras motivaatio)
Riippuu ihmisestä, kuinka paljon aikaa menee asioiden sisäistämiseen. Kannattaa opetella tunnistamaan, tarvitseeko itse 2 tuntia vai 5 päivää asioiden opiskeluun.

Minun pitäisi itseasiassa olla lukemassa kokeeseen juuri nyt... Aika tekopyhää antaa opiskeluvinkkejä muille samalla, kun itse luistelee vastuusta :')

Mutta kirjoittelen taas joskus :) Laittakaa kommenttia

2 kommenttia:

  1. Asioiden viime tippaan jättämisestä on tullut lukion edetessä paha tapa. :D Hyviä vinkkejä kyllä, jollaisia yritän aina noudattaa epäonnistuen surkeasti :'D

    VastaaPoista
  2. Tälläset vinkit on kyllä aina toivottuja! Varmaan pitäis ottaa toi lue ääneen kohta käyttöön, koska muuten mulla menee kaikki teksti ihan ohi :D Varsinkin vieraan kielen sanoissa vois olla hyödyllinen!

    www.onrooftop.blogspot.fi

    VastaaPoista