lauantai 17. kesäkuuta 2017

Raparperijäätelö

Tein joskus avokaadosta jäätelöä ja halusin nyt kuumien kesäpäivien kunniaksi kokeilla jotain uutta jäätelömakua. Meillä kasvaa pihalla raparperia ja se on nyt juuri sopivaa käytettäväksi, joten Emilian kokeileva keittiö laittoi raparperijäätelön testiin. Onnistui kyllä hyvin!



Jäätelömassa:
- 1 purkki makeutettua kondensoitua maitoa
(ei karamellisoitua!!)
- 1 purkki vispikermaa

Raparperisose:
- 1l tuoretta raparperia kuorittuna 
ja pilkottuna pieniksi paloiksi
- 4rkl ruokosokeria
- 2tl sitruunamehua
- Hunajaa maun mukaan

1.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito. Laita jääkaappiin.

2. 
Lisää raparperit, sokeri, sitruunamehu ja hunaja kattilaan ja kiehauta, kunnes raparperit ovat hajonneet.

3.
Jäähdytä raparperisose ja sekoita se jäätelömassaan.

4.
Pakasta 4-6h.


1 kommentti: