tiistai 9. kesäkuuta 2015

YlioppinutNyt on käyty lukio loppuun ja valkolakki on ansaittu! Toi päivä oli aivan mahtava ja vähän jopa haikeeki. Mihin ihmeeseen tää lukioaika on hävinny? Muistan vieläki mun ekan päivän lukiossa. En menny oman kunnan lukioon, joten en tuntenu ketää ja seisoin siinä pihalla iha orpona ja ujona.

Lukioon mentäessä oli sentää joku suunta mihi lähtä ja opiskelupaikan varmuus oli olemassa, mutta nyt ainakaan mulla ei oo varmuutta oikeen mistään: Muutanko Kemiin vai Savonlinnaan vai jäänkö kotiin? Pääsenkö heti yliopistoon vai pitääkö ottaa vauhtia ammattikoulusta? Kannattaako mun jatkaa töitä koko kesän vai suunnitella jo irtisanoutumista? En tiiä mitään tulevaisuudesta.

Mutta tässäpä tunnelmia ylppäreistä kuvien muodossa. Nauttikaa

Kävin muuten viime viikonloppuna pääsykokeissa Savonlinnassa. 
Yritän päästä Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan kotitalousopettajaksi. Savonlinnaan matkustaminen vaan ei ollu ihan mikään pikkureissu.Sinne ei mee Oulusta suoraan junaa/bussii vaan kulkupelii pitää vaihtaa vähän välii. 

Ite pääsykoe keskti sen 50 minuuttia. Se tehtiin ryhmätilanteen muodossa. Meijän piti ensin tehä esitelmä käyttäen hyväksi aijemminn annettuu pohjatekstii ja sitte esitellä se. Meijän piti siis yhdessä keskustella ja pohtia pohjatekstiä. Esitelmään oli varattu aikaa 20 minuuttia. Loppuaika meillä oli ryhmähaastattelu, eli haastattelijoina toimivat kaksi opettajaa kyseli meiltä kysymyksii esim "Miks just kotitalouden opettaja?" ja "Mitä ootatte tältä koulutukselta?".

Mutta joo :) höpötän teille taas joskus. pistäkää kommenttii :D

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon!! ^---^

    Ääähh miksi kukaan ei ikinä kerro pääsykokeistaan ikinä kovin tarkasti? :D Tuo sun selostus on tarkin mitä olen ikinä kuullu/lukenu pääsykokeista. :D Mutta miltä se tuntui? Hermostuttiko yms?

    VastaaPoista
  2. voi että!! Ihania nuo kuvat susta ja oopeesta! Nii vaa teki löysitte toisenne... ;D

    VastaaPoista