torstai 9. helmikuuta 2017

Yksisarviskakku

Vietettiin viime viikonloppuna mun 21v synttäreitä, vaikka täytän vasta ensi viikonloppuna. Mulla ei oo koskaan ollut minkäänlaista "teemakakkua", joten nyt päätettiin, että mun 21-v synttäreiden teema on vaaleanpunainen ja tehtiin teemaan sopiva yksisarviskakku. Ne, jotka on seuranneet tätä blogia jo jonkin aikaa, tietävät varmaan, että olen suuri yksisarvisfani (yksisarvisvillityksestä on syntynyt myös SOME:n nimimerkki "Pegasoskirahvi").

Kakku oli siis tällä ohjeella tehty hyydykekakku. Ohjetta muunneltu gluteenittomaksi. Mokasin kakun kanssa sen verran, että unohdin kokonaan sokerin pois. Maku oli sokerittomuudesta huolimatta hyvä, sillä vaniljarahkassa ja vadelmissa oleva sokeri riitti hyvin.

Päällä olevat pursotukset on tehty värjätyllä kermavaahdolla ja korvat ja sarvi on sokerimassaa. En ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt sokerimassaa ja oletin sen olevan muovailuvahan kaltaista. Oletus osui vääräksi. Massa kuivui käsittelyssä nopeasti (varsinkin korvat) ja mureni kuivuessaan. Sarvi ei meinannut kuivua millään ja jouduttiin laittamaan hammastikku sarven sisään, jotta se ei murenisi.Mielestäni kakusta tuli nätti ja juuri sellainen kun olin kaavaillutkin.

Kirjoittelen tässä pian taas :) Laittakaa kommenttia

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana kakku idea ja hyvin toteutui :-D!

  http://elamaasekasorronkeskella.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Niiiin ihana kakku, tuota söisi mielellään omillakin synttäreillä! *_*
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Oi, varmasti maistui hyvältä!

  tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista